Varför Sverige gör mig orolig

Ni är säkert medvetna om alla debatter (som främst verkar pågå på facebook) om traditioner, pepparkaksgubbar, dockorna i kalle anka och om barn ska fira deras julavslutningar i kyrkan eller inte. Jag blir så otroligt rädd så fort jag ser en minsta kommentar om allt detta. Och mestadels beror allt det här på att de som gjort besluten inte har tänkt till ordentligt ELLER inte gett en tillräcklig förklaring.

Ta dockorna t.ex. Visst kan jag hålla med om att det är lite fånigt, mestadels för att jag tänker att det är något komiskt att det var så förr, "så rasistiskt", så för mig ÄR det något att skratta åt, och därför tycker jag även att det är synd att det tas bort. Men samtidigt förstår jag. Med SD i riksdagen har Sverige hamnat på en kant. Vi svajar... Typ. Och företag, skolor och andra organisationer vill visa vart de står i denna fråga, visst, förståeligt!

MEN! Med exemplet pepparkaksgubben som inte fick vara med i luciatåget och där de svenska lärarna inte tycker kyrkan är en bra idé för de okristna barnen så är det (verkar det som, rätta mig om jag har fel) svenskar eller kristna som ser det som rasistiskt. Här ligger problemet tror jag, man är rädd för att vara rasist och ändrar saker som kanske inte de som är "utsatta" egentligen ser som rasistiskt. Vilket skapar debatt och motargument. Om det fortsätter såhär så kommer SD få fler röstare. Folk som inte gillar förändring och vill ha rätten att säga negerboll kommer rösta på SD utan att veta vad det innebär. Och det är DET som gör mig rädd.

Och nu är jag själv rädd för att publicera detta för någon ska uppfatta mig som raisist... Well well... YOLO


Kaowz

Ja jag hoppas verkligen att ni är medvetna om att det är snö ute för om inte så får jag nog skicka er till optikern, vilket kan bli en dyr räkning, med den dåliga synen, hehe. Jag skall icke klaga på att tåget var sent både fram och tillbaka till skolan, för jag fick reda på från en hemlig källa att lidingöbor fick gå fårn Ropsten till Lidingö. LOL. SUCKAZ. Själva fick vi sluta våra lektioner 13.15 idag pga snökaoset. Meeeehhhnn jag hade ju redan slutat, så mig gjorde det ju inget gott. Men det känns bra att det finns hopp om skolan jag går i. Kan ju förövrigt berätta att TOPPSKOLAN jag går i har börjat servera en kopp GLÖGG i cafeterian. GOOOTT!


"Eleverna uppmanas att ta sig hem så snart som möjligt"... LOL xD

Julkul

Jag hade lite julkul i helgen. Bakade och bjöd på dessa underbara gula bullar. Till bjöds det glögg, julmust, te, pepparkakor, choklad och ostbågar. And you almost ate it all GIRLz. Jag pratar förstårs om mina käre vänner Alice, Carro och Emma som var här denna lördag för att hålla mig sällskap en kall vinternatt. Har lite bilder som jag ska flasha med. Inget att flasha med dock eftersom de alla är väldigt oskarpa eller brusiga (ska ju inte behöva försvara mig men känner att jag behöver det! YOLO).
 
           


So I guess..

Jepp, börjat med tumblr igen.

CuZ It aInT EnOuGh ThIngS tO Do oN tHe InTeRnEt ...
 


Så om ni inte redan gör det, följ mig. http://ellensayswhat.tumblr.com/

För övrigt tänkte jag kolla på 10 things I hate about you, vet ej varför men kände att det var en bra idé. Är uppe tidigt pga julkalendern, så måste ha nåt att göra för kan ej somna om :(((((
Idag ska jag även baka lussebullar har jag bestämt, tänkte göra det igår efter skolan men det blev så att jag städa badrummet istället. YOLO.

Men lussebullar är ju helt ärligt bara goda om man gör dem själv, eller huuuuR!?
 
 

RSS 2.0