Varför Sverige gör mig orolig

Ni är säkert medvetna om alla debatter (som främst verkar pågå på facebook) om traditioner, pepparkaksgubbar, dockorna i kalle anka och om barn ska fira deras julavslutningar i kyrkan eller inte. Jag blir så otroligt rädd så fort jag ser en minsta kommentar om allt detta. Och mestadels beror allt det här på att de som gjort besluten inte har tänkt till ordentligt ELLER inte gett en tillräcklig förklaring.

Ta dockorna t.ex. Visst kan jag hålla med om att det är lite fånigt, mestadels för att jag tänker att det är något komiskt att det var så förr, "så rasistiskt", så för mig ÄR det något att skratta åt, och därför tycker jag även att det är synd att det tas bort. Men samtidigt förstår jag. Med SD i riksdagen har Sverige hamnat på en kant. Vi svajar... Typ. Och företag, skolor och andra organisationer vill visa vart de står i denna fråga, visst, förståeligt!

MEN! Med exemplet pepparkaksgubben som inte fick vara med i luciatåget och där de svenska lärarna inte tycker kyrkan är en bra idé för de okristna barnen så är det (verkar det som, rätta mig om jag har fel) svenskar eller kristna som ser det som rasistiskt. Här ligger problemet tror jag, man är rädd för att vara rasist och ändrar saker som kanske inte de som är "utsatta" egentligen ser som rasistiskt. Vilket skapar debatt och motargument. Om det fortsätter såhär så kommer SD få fler röstare. Folk som inte gillar förändring och vill ha rätten att säga negerboll kommer rösta på SD utan att veta vad det innebär. Och det är DET som gör mig rädd.

Och nu är jag själv rädd för att publicera detta för någon ska uppfatta mig som raisist... Well well... YOLO


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0