Tre feministiska

HEJ NU SKA JAG RÄKNA UPP TREEEE SAKER SOM DU SOM FEMINIST OCH ICKE FEMINIST SKA SE OCH HÖRA.
 
1. Liv Strömquists sommarprat
Det här är alltså från i somras men ack så bra. Har inte lyssnat på det sedan dess, då jag rös, grät och kände "FYFAN VAD RÄTT". Har tänkt att jag ska lyssna på den igen och DET BORDE NI MED. Punkt. Finns HÄR.
 
2. My's svar till Marcus Birro
Försöker räkna ut hur jag känner. Hur jag känner när folk skrattar och suckar åt mina feministiska åsikter. Har försökt räkna ut och försökt skriva ner. Men varför försöka när My gör det så bra. "Ibland känns min feminism som en kronisk sjukdom jag aldrig bad om, som reumatism som värker i lederna. Men har du en gång vaknat som feminist kommer du alltid vara feminist. Det går inte att gå härifrån. Hur illa den här bunkern än luktar." Läs läs läs. Underbart rätt artikel där allt känns bara JA SÅ ÄR DET. Finns HÄR.
 
3. Miss Representation
Här är en dokumentär som gör att jag känner fan asså. Att folk kan förneka detta förtryck är inte logiskt. Kanske inte så peppig som Liv's och My's grejer men lika viktig. Känns som en film som är bra att visa för någon som tycker att feminismen inte behövs. Den finns på netlix och går säkert att hitta på andra ställen. HÄR är deras official site.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0