MOMENT 22

För en vecka sedan släppte min Linus sin DEBUT-EP (omg!). Detta är viktigt att tala om för er som ej läser min twitter, facebook eller följer mig på instagram......ELLER så är det viktigt att tala om för att EMMA HENRIKSSON och andra MÄNNISKOR SOM GILLAR MIG VÄLDIGT MYCKET ska bli lite mer ENGAGERADE i mitt liv, och bry sig lite mer om vad som händeR. Min pojkväns skiva händer, DET ÄR DET SOM HÄNDER!!!!!!
 
Lyssna kan ni göra HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR era efterblivingar xD xD <3
 
 
Till Linus vill jag säga, återigen, att jag är otroligt stolt över dig och otroligt glad att du gjort det här. Jag tycker du är grymt duktig (och det säger jag inte bara för att jag 'måste', utan jag tycker verkligen det, jag tyckte det innan vi var tillsammans också. (Haha, ditt svar på mitt "shit vad duktiga ni är" var då "tack, men vi vet redan det") ) och jag tycker det är sjukt kul att du håller på med musik, musik som inte innebär smörig kille som spelar gitarr. Älskar dig.

OL

http://www.svtplay.se/video/1041176/oskar-linnros-hur-dom-an/?dela=1
 
Oskar Linnros på Grammisgalan med låten "Hur dom än". Låten är okej, men som Linus sa "den är bra, men inte bra för att vara oskar"
  
Här hittar ni låten:
 

bajs

Känner detta nu: :'( :'( :'(
 
Jag vill länka detta: 
Mia%20p%C3%A5%20Gr%C3%B6t%C3%B6%20del%204
(Klippet funkar inte längre? Det handlar iaf om Mia Skäringer som beskriver hur hon vill avstå från feminism, hon vill inte hålla på med fittstim och hår)
 
Och så vill jag tänka "snyft snyft, men de är trots allt en äldre generation som inte är så moderna och smarta" (jag vet, konstig tanke). Men sen så googlar jag. OCH VARFÖR GOOGLAR JAG NÄR JAG VET ATT JAG KOMMER SITTA OCH GRÅTA SENARE? Och kommer till detta inlägg:
http://cattasbubbla.se/2013/02/15/tack-mia-skringer/
 
Och gråter mera. Har hört för mycket om det här den här veckan, och orkar inte mera.
 
Ska tillägga att hon skriver detta som får mig att känna *suck* 
"Jag tycker de feministerna (extremisterna)  trashar ner kvinnor i allmänhet, får oss att framstå som slabbiga, vulgära och ohyfsade, okvinnliga."
 
Blir äcklad av den meningen pga ser mig framför män som utan problem KAN vara slabbiga och vulgära, men att denna kvinna tycker att om en kvinna är det så är det ofräscht och okvinnligt :-) :-) Känner också liksom men jaha, låt extremfeminister hålla på och låta bli och raka armhålorna, men det behöver ju inte på någe sätt tvinga dig att känna dig slabbig...OCH VARFÖR SKA MAN ACCEPTERA ATT EXTREMFEMINISTER "ÄR" ANSIKTET FÖR FEMINISM. Säga "ja men jag vet att alla feminister inte är extremfeminister, men de hörs mest och jag vill inte kopplas med det". Kan inte vi som tror på jämställdhet samlas, ta hand, kalla oss för feminister, och skapa en annan bild? Annars kommer ju alla feminister få ett dåligt ansikte, och det känner jag inte är så jättebra... 

Argh. Känner ledsen och bajs.

suck

Hej hej hallå! Har nu kollat igenom alla Top Model Sverige-avsnitt som kommit ut :-) :-) :-) Blir så lack så lack. Föer er som ej förstår varför jag blir så lack så lack så ska jag förklara. I tredje avsnittet så ska de styla sina kära modeller och bestämmer sig då för att klippa av en tjej långa hår, till 2 cm kort hår. Detta nedanför är hennes reaktion...
 
 
 
Och jag ska inte säga att jag inte förstår henne. För jag förstår, jag förstår, jag förstååår om man inte vill klippa av hela sitt hår. MEN VAD ÄR DET HON SÄGER? Hon skapar en stereotyp av kvinnan och beskriver hur hennes liv kommer vara över eftersom en kille inte vill vara tillsammans med någon som ser ut så? Man kan ju inte annat än förstå varför jag blir trött på mänskligheten....  Och visst! Jag garvade åt det först, "Haha typiskt top model jävla idioter", men sedan kunde jag inte låta bli att gå in på Eleonors blogg och läsa hennes inlägg om det här...
 
 
Men det värsta är nog alla kommentarer hon får. Av minst 50 kommentarer så tror jag att jag hittade EN (!) som var klok, resten pretty much agreed with her, och tyckte att "det var STRONGT gjort!". Jag blir så fruktansvärt frustrerad och ledsen. Och jag veeeet att det inte är lätt att klippa av sig sitt hår. Men det är HÅÅÅR. Och man kan inte SÄGA SÅDÄR. Det växer UT. Tro mig.
 
Blir mest arg pga har hört för mycket hur tjejer inte ska ha kort hår och hur det är en killfrisyr. Usch. Det äcklar mig, på riktigt äcklar mig.
 
Men som sagt så hittade jag en klok kommentar. Flickan som kommenterat hade verkligen en stråååålande vackert namn, och jag gissar på att klokhet medförs vid bärandet av det namnet.
 

Brevid min bamseborste, bäst att han tar bort den!

Ska egentligen bara skriva ett inlägg för att vi ska slippa att min JÄÄÄÄVLA minutfilm sätter igång när man kommer in hit till denna fina blogg. Kan ju samtidigt skryyyyyta lite och säga att lilla jag har idag:
- Tränat mig STARK
- Pluggat mig SMART
- Och nu också bloggat mig....SNÄLL (motminaläsare)
 
Ska också säga att det finns så mycket nu som kommer kommer kommer. Jag pratar självklart om MUSIIIIIIK. Dels så kom ju Academics EP "Parken" nu i januari. Sen så kommer ju Zackes "Renhjärta" den 13e februari. Den 14e februari släpps "Moment 22" av Skrytmåns aka Rolf Jazzgård. Den 20 februari får vi höra mer från Oskar Linnros som har loooovat att släppa en skiva nu i vår. Och den 8e april så släpps James Blakes skiva "Overgrown", och redan nu kan ni lyssna på singeln RetrogradeOch enligt Wikipedia så släpper även Daniel Adams-Ray ett nytt album som ryktas om att vara ett hiphopalbum. Vilket jag nu inser är varför folk verkar tro att Snook ska börja kramas igen. Well, I'm sorry to say you guys... but that is probably just a rumour...
 
SÅ FÖRSTÅR NI VAD MYCKET BRA? Kan bli ett riktigt bra år för svensk musik i år, eller vad säger ni?! 
 
 
hej då.
 
 
 
Ps. Ska förresten kanske också nämna att Håkan Hellström ska släppa nytt. Like I care. HAH! Ds.
 
 
Renhjärta        Zacke                                                   Moment 22        Skrytmåns
 
 

En klok film

Hanapee länkade denna otroligt smarta föreläsning på hennes blogg och jag tycker ni ska kolla kolla, oavsett om ni orkar kolla på en tjej prata i 7 minuter eller inte..

Min älskling nummer två

Snart är han tillbaka, min skäggiga andra älskling. Legenden. Popkungen. Kihlen. Lillros. Oskar.
 
 
Visserligen leker han svart och svår men kolla! Vad är det! Vad är det som tittar upp där i vänstra hörnet? Oskar. Äntligen kommer väl din nya platta. Oj vad glad jag blir. Och ojoj, medan jag lite ensamt bläddrade ingenom #oskarlinnros-taggen på instagram och irriterade mig över alla töntiga fans (............) så hittade jag något som jag letat länge efter. Åh vad härligt.
 
http://urplay.se/Produkter/173080-UR-Samtiden-Musik-som-slar-Hitshistoria-Fran-och-med-du#info
 

the perks of being a wallflower

Hej! Ska nu börja med en ny kategori, nämligen "Ellen Recenserar"! I denna kategori kommer jag skriva om filmer, böcker, skivor osv. som jag ser/läser/lyssnar på. Ska nu börja med en film jag såg igår...
 
Titel: The Perks of Being a Wallflower 
Genre: Drama, Romantik
Releaseår: 2012
Regi: Stephen Chbosky
Betyg på IMDB8.2
 
Filmen "The Perks of Being a Wallflower" (baserad på en bok) handlar om Charlie (Logan Lerman) som ska börja High School. Men Charlie har inte pratat med någon annan än hans familj på hela sommaren, och har inga andra vänner. När Charlie slutligen börjar umgås med sistaårsstudenterna Sam (Emma Watson) och Patrick (Ezra Miller) så dras han in i en värld av droger, sex och förhållanden, någonting som han aldrig har upplevt förut.
 
Innan jag såg filmen trodde jag att det skulle vara en lättsam tonårsfilm, men snart så förstod jag att den var annorlunda. Personligen blev jag väldigt berörd av den här filmen, och tror att det är en film som kan ge olika uppfattningar och känslor för var gång man ser den. Det är en ganska simpel film, men gjord på en sätt som levererar fler känslor och tankar än vad som finns på ytan. Jag tror att detta är en film som innehåller småsaker som gärna får analyseras för att göra den bättre. Det känns som en typiskt sån film som man själv gör till bra, och kanske inte en medveten tekniskt bra film. 
 
Direkt när jag sett klart filmen var jag dels igång på att leta musik, men blev också intresserad av att läsa boken när jag fick reda på att det fanns en. 
 
Tre minus:
Vissa saker kom plötsligt och hade inte någon direkt bakgrund eller koppling till storyn
- Känns lite för high school-cheesy ibland
- Är inte så imponerad av Emma Watsons skådespeleri
 
Tre plus:
+ Logan Lerman tyckte jag var otroligt bra skådespelare (i denna film - har dock ej sett honom innan)
+ Bra början, bra slut med closure, dvs de "knyter ihop säcken", och detta görs dels med liknande anslag som slut
+ Idén med voice-over/brevskrivning ger en otroligt bra känsla i filmen, och tillför mycket
 
Mitt betyg: 3.8/5
 
 
 
 
 

RSS 2.0