the perks of being a wallflower

Hej! Ska nu börja med en ny kategori, nämligen "Ellen Recenserar"! I denna kategori kommer jag skriva om filmer, böcker, skivor osv. som jag ser/läser/lyssnar på. Ska nu börja med en film jag såg igår...
 
Titel: The Perks of Being a Wallflower 
Genre: Drama, Romantik
Releaseår: 2012
Regi: Stephen Chbosky
Betyg på IMDB8.2
 
Filmen "The Perks of Being a Wallflower" (baserad på en bok) handlar om Charlie (Logan Lerman) som ska börja High School. Men Charlie har inte pratat med någon annan än hans familj på hela sommaren, och har inga andra vänner. När Charlie slutligen börjar umgås med sistaårsstudenterna Sam (Emma Watson) och Patrick (Ezra Miller) så dras han in i en värld av droger, sex och förhållanden, någonting som han aldrig har upplevt förut.
 
Innan jag såg filmen trodde jag att det skulle vara en lättsam tonårsfilm, men snart så förstod jag att den var annorlunda. Personligen blev jag väldigt berörd av den här filmen, och tror att det är en film som kan ge olika uppfattningar och känslor för var gång man ser den. Det är en ganska simpel film, men gjord på en sätt som levererar fler känslor och tankar än vad som finns på ytan. Jag tror att detta är en film som innehåller småsaker som gärna får analyseras för att göra den bättre. Det känns som en typiskt sån film som man själv gör till bra, och kanske inte en medveten tekniskt bra film. 
 
Direkt när jag sett klart filmen var jag dels igång på att leta musik, men blev också intresserad av att läsa boken när jag fick reda på att det fanns en. 
 
Tre minus:
Vissa saker kom plötsligt och hade inte någon direkt bakgrund eller koppling till storyn
- Känns lite för high school-cheesy ibland
- Är inte så imponerad av Emma Watsons skådespeleri
 
Tre plus:
+ Logan Lerman tyckte jag var otroligt bra skådespelare (i denna film - har dock ej sett honom innan)
+ Bra början, bra slut med closure, dvs de "knyter ihop säcken", och detta görs dels med liknande anslag som slut
+ Idén med voice-over/brevskrivning ger en otroligt bra känsla i filmen, och tillför mycket
 
Mitt betyg: 3.8/5
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0