cred till veckorevyn

Köpte veckorevyn idag när jag egentligen letade efter Cosmopolitan. Hade lust för tips, artiklar och horoskop om ingenting men fann mycker mer än sådant. Mycket cred till VeckoRevyn får jag säga, och här är varför:
 
1. Vid första sidan möts jag av en ruta om veckorevyn's "size hero"-kampanj där de hyllar alla storlekar. Jag möts även av ett urdrag från artikeln ni ser på bilden, skriven av chefsredaktören.

2. På nästa sida möts jag av en insändare där VR tackas av en kvinna som tidigare inte vågat kalla sig feminist. I en tidigare tidning hade de nämligen uppmärksammat feminismen.
 
3. Lite längre fram i tidningen hyllar VR bland andra Bianca Kronlöf och FI's talesperson, Sissela Nordling Blanco. 

4. Ytterliggare lite längre fram i tidningen hittade jag artikeln ni ser på bilden där de bland annat intervjuat Ametist om rasism, men ger också förslag på vad du kan svara när de rasistiska myterna tas fram i en debatt.
 
5. Innan jag köpte tidningen såg jag på framsidan någonting i stil med "Smal till varje pris?" och tänkte -.-. Men När jag öppnar tidningen handlar det inte om hur din diet ska gå till, utan 3 kvinnor som har/har haft anorexi.

6. I övrigt i tidningen så används ordet "hen" när det behövs, starka kvinnor hyllas igenom i princip hela tidningen och insändare från homosexuella är med brevid de från de heterosexuella.

Har länge irriterat mig på tidningar som FRIDA, Cosmo, VR (och ändå kan jag inte motstå dem ibland..) och dylikt för att de är generaliserande och vänder sig till kvinnan med smink och mode. Men jag kommer ihåg att jag blev så irriterad på FRIDA för några år sedan för att de alltid antog att ens partner var en kille när de svarade på folks frågor. "DET KAN VARA EN TJEJ OCKSÅ!!" skrev jag i ett argt meddelande till dem och fick inget svar.

Så tack VeckoRevyn för att ni har moderniserat er litegranna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0