inte längre snarton

Jag kommer ihåg när min äldsta bror fyllde arton. Jag var då 13 år gammal. Jag gick i 7an. Jag hade precis börjat högstadiet på VRS. Jag kommer ihåg när min andra bror fyllde 18. Jag var 15. Vi var i London och han funderade på att tatuera sig. Jag kände, när de fyllde 18, att de var vuxna. Men själv känner jag mig inte vuxen. Men jag känner mig ändå gammal? När min yngsta kusse fyller 18 så är jag 23. TJUGOTRE. Om 5 år! 

Och vad får jag göra då. Sjukanmäla mig själv, dricka alkohol, köpa cigg och gifta mig. Vad vuxet. Verkligen. Nä. Har alltid känt mig mer vuxen än många andra i min ålder (tro det eller ej!) och inget av dessa saker kommer göra att jag känner mig mer vuxen. MEN jag är så jäääävla taggad på att vara 18 ändå. Att ens fylla år. Att bli äldre och faktiskt få göra saker, bestämma över saker själv. Det är typ grejen att jag kan hantera saker själv och fatta egna beslut som jag är taggad på? Och självklart, se kontosaldot på mobilen (<333).
 
I onsdags fyllde jag 18 och jag är väldigt taggad på att se mitt SEB-saldo på mobilen.
 
Typ så.
 
 
 
 

Mitt i en håkan hellström-text fast på riktigt

Åh. Hallå? Detta. Blir så lycklig, även fast det inte är alls samma grej. Och inte alls lika klockrent. Och inte alls lika underbart. Så hallå. Oskar min kära Linnros har släppt en ny rap-låt? Detta finns bara inte. Skoja, jo det göre. Och den kom ut idag.
 
 

Hoppas hoppas hoppas han kör denna i Uppsala om en vecka!
 

I'm an alcoholic

Har gjort en sån kallad "Cinemagraph" i skolan och är väldigt nöjd då den inte hackar eller är knasig på andra sätt. Om jag var tillräckligt självgod skulle jag kalla mig en konstnärssjäl. Med alkoholproblem.i5B9uNW4Dd.gif

Vad hände liksom

Exakt vad vare som hände med sommaren? Det är september och svinkallt och bara för ett par månader sedan var jag och Linus i Paris och letade efter roliga affärer. Tiden går sjukt snabbt, helt otroligt.. Får typ ont i hjärtat när jag tänker på att vintern kommer snart. Har liksom redan börjat använda kappan som jag klarade vintern med förra året. Hur fan ska jag kunna klara denna vinter? Får hoppas på att det blir liiiiiite mindre kallt. Men förmodligen kommer det väl bli snö till min födelsedag. Attans också.
 
 

Jag vet inte varför jag blir lack

Jag ska alltid se mig över axeln. Inte prata med främmande män om natten, jag lovar. Jag ska aldrig glömma det ni alla har sagt. Jag ska alltid va på min vakt.

Så tack mamma, pappa, fröken och rektorn, tack syster och bror. Listan kan göras väldigt lång och rädslan jag känner är stor. Jag vet inte varför jag blir lack men någonting innuti mig säger att jag är fucked. Här finns inte någon plats och i mitt huvud är det svart som i en God damn natt. Det känns som att vi lever i en spegelbild, där allt är tvärtemot än vad det borde vara, eru blind.
 
Jag läste att en av tre kvinnor på jorden kommer bli våldtagen, misshandlad eller brutalt slagen. Under en hel livstid. Det utgör en miljard kvinnor omkring oss. Lyssna, lagen gör det möjligt att våldta, också samhället och hur vi uppfostrar våra barn. Sättet som vi ser på kvinnor, på kvinnor och män. Släpp in mig för jag ser att du har dörren på glänt. Vi borde öppna våra sinnen och försöka ge det här tid. För det kommer aldrig någonsin gå om vi inte går emot strid.

Jag har blivit galen. Lämnad och tagen. Ensam, nersmutsad, avklädd, helt naken. Vart ska det ta mig fram, när jag i 26 års ålder aldrig trivs i någons famn. Hårt mot hårt. Jag sätter min hand mot din hand och lovar mig själv att jag aldrig mer ska vara rädd för en man. Fatta.
 

Sverige 2013

Jag sitter i Linus hus i brottby när jag ser en bild på twitter där jag läser att en tjej för ett tag sedan blev våldtagen av 6 st killar i Tensta. Nu har det bestämts att killarna inte blir dömda. De är fria. Utan straff.

Som jag förstår det då har tjejen blivit instängd i ett rum av 6 killar som sedan haft sex med henne, en efter en. Som jag förstår det, så sa tjejen nej. Som jag förstår det ska flickan ha rest sig upp, tagit på sig kläderna, i ett försök att gå därifrån. Som jag har förstått det blev hon stoppad. Hon ville inte. Hon var utan tron att kunna stoppa det på något annat sätt. Men det var tydligt, även för killarna, att tjejen inte ville. Att hon inte var med på det. "Jag sa nej. Hur säger man ett nej så att det blir mer nej?"

Killarna erkänner till viss mån. Och det framstår tydligt att de flesta av dem märkte att hon var passiv, märkte att hon inte ville, inte egentligen. Det framstår tydligt hur killarna briljerande kom ut, en efter en ur rummet. Den första killen med en använd kondom i handen, som föreslås att användas igen - fast ut och in - av kille nr 2. 

Men killarna blir inte dömda. Enligt Svea Hovsrätt var inte tjejen i ett hjälplöst tillstånd. Hon är instängd i ett rum. Hålls fast. Blir våldtagen av 6 killar som står på rad. Men hon är inte i ett hjälplöst tillstånd.

Och det här är Sverige år 2013. Och jag gråter inombords så fort jag läser eller hör om det. Det här är Sverige 2013 och någonstans finns en flicka som är 15 år vars våldtäksmän inte blir dömda. Det här är Sverige 2013 och det här bekräftade nyss för alla ungdomar, för alla som läser domen, för alla män (och de få kvinnor) som våldtar, det bekräftade nyss att det är okej.

Men det är inte okej. Och det ska fan inte vara okej i Sverige 2013.
 

RSS 2.0