Sverige 2013

Jag sitter i Linus hus i brottby när jag ser en bild på twitter där jag läser att en tjej för ett tag sedan blev våldtagen av 6 st killar i Tensta. Nu har det bestämts att killarna inte blir dömda. De är fria. Utan straff.

Som jag förstår det då har tjejen blivit instängd i ett rum av 6 killar som sedan haft sex med henne, en efter en. Som jag förstår det, så sa tjejen nej. Som jag förstår det ska flickan ha rest sig upp, tagit på sig kläderna, i ett försök att gå därifrån. Som jag har förstått det blev hon stoppad. Hon ville inte. Hon var utan tron att kunna stoppa det på något annat sätt. Men det var tydligt, även för killarna, att tjejen inte ville. Att hon inte var med på det. "Jag sa nej. Hur säger man ett nej så att det blir mer nej?"

Killarna erkänner till viss mån. Och det framstår tydligt att de flesta av dem märkte att hon var passiv, märkte att hon inte ville, inte egentligen. Det framstår tydligt hur killarna briljerande kom ut, en efter en ur rummet. Den första killen med en använd kondom i handen, som föreslås att användas igen - fast ut och in - av kille nr 2. 

Men killarna blir inte dömda. Enligt Svea Hovsrätt var inte tjejen i ett hjälplöst tillstånd. Hon är instängd i ett rum. Hålls fast. Blir våldtagen av 6 killar som står på rad. Men hon är inte i ett hjälplöst tillstånd.

Och det här är Sverige år 2013. Och jag gråter inombords så fort jag läser eller hör om det. Det här är Sverige 2013 och någonstans finns en flicka som är 15 år vars våldtäksmän inte blir dömda. Det här är Sverige 2013 och det här bekräftade nyss för alla ungdomar, för alla som läser domen, för alla män (och de få kvinnor) som våldtar, det bekräftade nyss att det är okej.

Men det är inte okej. Och det ska fan inte vara okej i Sverige 2013.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0