två senaste somrarna

Igår fick jag "hem" bilder från två rullar engångkamera, som innehåller två somrar. Började genast samla ihop mina favoriter som sen fick pryda min vägg.
 
 

fredagsmiddagen

I fredags var jag på middag med mina kära musikalar-vänner. I våras satte "vi" upp musikalen GREASE och nu har vi skiljts åt. Tror inte någon går kvar på musikalen..? Hur som helst fyllde fina Hanna 16 år i måndags, alltså igår, men vi firade henne redan i fredags med att käka middag på Mongolian med asiatisk buffée. Sedan gick hälften hem till mig, där vi åt kakor, drack te och snacka feminism. Underbara människor dedär.
 
självaste Hanna ser ni på den inte alls suddiga och oklara bilden längst ner (Hanna till vänster)
 
 

jepp sååå...

Detta var min plan: laga mat och lyssna på Cleo. Äta mat och kolla på idol.

Och vad fick jag? Ingen jävla ting. Jo. Jag fick sitta i trapphuset med nycklarna i handen och en dörr jag inte får upp. Så jag ringer till pappa som förklarar att den lilla haken som man bara kan öppnas innifrån är konstig så jag kommer helt enkelt inte komma in. Vad trevligt! Då sitter jag väl här. Väntandes. Svältandes. Med ljuden av idol som strömmar igenom trapphuset. Jaha, nudå. Så jag väntar på pappan min. Den enda som kan hjälpa mig nu.

Å så kommer han. Och börjar pilla på dörren och jag tänker vad smart pappa det där har jag inte provat..............Men efter honom kommer en till man med en såg och denne herre sågar upp helvetteskapet.

Phew. Inne.


Fanten

Fredag
OSKAR LINNROS. Otroligt bra som vanligt. Så himla mäktigt att hela publiken började sjunga ja må han leva efter att han berättat att han fyllde år för typ en månad sedan. ASSÅ. Fattar ni hur jävla mäktigt det var när 15000 människor stod och skreksjöng JA MÅ HAN LEVA JA MÅ HAN LEVA. Riktigt coolt.

Dock hade jag önskat att jag stod längre fram (även om det hade varit ännu mer svettigt och ännu mer jobbigt så hade det så varit värt det). Jag och Linus kom till Grönan vid halv 5 ungefär. Vi satt ganska långt fram. Men när konserten började kände jag bah nä. Jag har alla hans skivor inklusive snookskivorna. Jag kan alla låtar utantill. Jag fucking avgudar han musik. Och jag stod bland folk som bara kunde från och med du? Näe. Kändes helt fel.
 
När jag dessutom fick hälsa på honom en tid senare så kände jag att vakterna avbröt mig och inte lät mig snacka med honom? Sen bah nu får det räcka gå nu. Man bah tack :))). Men jag fick en kram och jag fick mina snookskivor signerade. Så är rätt nöjd. 

Är taggad på den 25e oktober!!
 
            
 
 
 
Lördag
Eh. Ah. Vet inte vad jag gjorde igår riktigt? Satt hemma med Linus. Vi lagade egen pizza och kollade på film. Det var typ det. Gick ut med uno som kräver all uppmärksamhet en människa kan ge. Attention-dog.
 
Söndag
RÖSTDAG! Var nervös hela dagen? Kändes som jag skulle göra fel? Men jag var taggad på att rösta ner SD så jag gjorde det ändå.

Dagen började iaf med att jag jobbade till halv 5. Gick sedan ut med uno när jag kom hem och va ute och kasta boll i humlegården. Sen kommer en annan hund som är jättefin som heter Ester som TAR unos boll? Och snor den från honom när jag kastar den. Stackars uno som började gråta.
 
SEN GICK JAG OCH RÖSTADE. Helt själv!! Jag bah shiet hur gör jag nuu. Så kom jag dit och så bah okeyokey varför står det människor utanför och ger mig massa lappar ska man inte ta det där inne. Sen så bah okey okey. Och en kvinna ba här är kuvert och jag bah okey men hur gör man? Hon ba: eh du går in och lägger lappar i kuvert jag ba jaha xD xD. Så det gjorde jag. Och vet ni, det gick jättebra! 

Och nu sitter jag och drömmer mig bort till en tatuering som jag vill ha. Känner dock att jag aldrig skulle känna mig 100% säker på vad jag skulle vilja ha?
 
Ja är ju iofs rätt säker på att jag vill ha en elefant iaf...
 

alltså bläh vad jobbigt dygn

Har haft så otroligt irriterande senaste timmar. Bläh vad jag vill lägga mig ner och vakna frisk och glad. Det började igår. Igår. Skulle vi. I min grupp. I skolan. Göra ett reportage. Vi åkte till moderna muséet på SKEPPSHOLMEN (från täby asså!!) och när vi kommer dit och har plockat upp allt så har vi fått FEL BAJSKAMERA. Vi har alltså BOKAT rätt men fått FEL från RECEPTIONEN i SKOLAN. USCH så irri. Detta gör alltså att vi håller i en filmkamera med band. Utan band. :). Vi kunde helt enkelt inte filma .över.huvud.taget. Så då var det bara att åka hem igen och släpa på världen jävla tyngsta stativ. 

På kvällen när jag ligger i sängen får jag panik. Jag är lite av en hypokondriker och inbillar mig alltså att så fort något gör ont i min kropp så kommer jag dö? Blir dessutom svimfärdig när jag läser om sjukdomar så när jag ska läsa om symtom så blir jag helt yr. Såhär är det; har precis bytt p-piller till ett par som heter Yasmin som det har skrivits ganska mycket om i tidningen pga kvinnor som dött av dem. Så när jag ligger i sängen och har ont i benet så inbillar jag mig att jag håller på att få en blodpropp i benet, något som man kan drabbas av pga p-piller.
 
Och så ska jag googla symtom dårå. Och hittar detta:
 
- smärta i hela eller delar av benet
- svullnad och rodnad
- benet blir varmt, spänner och kan svullna
- de ytliga blodkärlen kan bli tydligare på det drabbade benet
- man kan känna en lätt feberkänsla
 
Och jag känner ungefär såhär: "okeyy ehm har ont i benet... det känns svullet. Men ingen tydligt som syns på benet. Man kan känna lätt feberkänsla? Och hur fan ska jag veta det? Har känt lätt feberkänsla i flera dagar nu PGA SJUK!?"
 
Läser även detta: 

Sök vård:
- om du känner dig mycket trött, är andfådd och har smärta och/eller svullnad i benet
- om du plötsligt känner en smärta i benet utan annan orsak som ischias, träningsvärk med mera.

Och då känner jag ungefär såhär: "Ok. Klockan är sent och jag har varit uppe i flera timmar pga asrädd och får inte tag i pappa och har panik SÅKLART JAG ÄR ANFÅDD. OCH SÅ KLART JAG ÄR TRÖTT KLOCKAN ÄR HALV 2 PÅ NATTEN"
 
Så ah. Får som sagt inte tag i pappa och har inget mod nog att ringa en läkarmottagning eller något för jag känner att det lika gärna kunde vara att jag suttit konstigt. Men så tillslut ringer jag 1177, sjukvårdsrådgivningen, för att se om de kan svara på vad det är för fel på mig. Men jag lägger snabbt på och bara känner näe. Jag PALLAR inte. Nu somnar jag.

Och så vaknar jag dagen efter...den tiden jag skulle gått hemifrån..FAN VAD KUL. HAR DESSUTOM ETT JÄVLA STATIV OCH BÄRA PÅ. Men med alla odds emot mig kom jag ändå till skolan i tid. Och i skolan sedan lyckades vi dessutom få tag i både en chaufför och så får vi låna skolans bil. Allt detta för att vi ännu en gång ska bege oss mot skeppsholmen. Nu utan att behöva bära sakerna. Gött.
 
 
            
  (den här bilden, som förresten inte är min, är från utställningen på moderna där vi gjorde reportaget)
 
 

något så jävla viktigt

Cleo, Vanessa Marko, Ida Östensson, med flera, har tillsammans med Crossing Boarders hållt på med ett projekt under våren/sommaren 2013 som heter "FATTA!". Projektet handlar om att nå ut till kvinnor som varit med om sexuella övergrepp. Samtidigt får man ju hoppas att det kommer nå ut till alla andra också, att det kommer få folk att faktiskt fatta.
 
Jag såg nyss videon och hörde låten, och blir så otroligt berörd. Så otroligt IRRITERANDE är det, när man som tjej ser det här. När man som tjej själv får sexistiska kommentarer över sig. När man som tjej blir taffsad på. Och så är det fortfarande folk som säger att feminism inte behövs i sverige, att det inte finns något kvinnoförtryck. Fyfan.
 
Här är iaf videon, och under; den härliga bilden till låten.
 
 
 
 
 
Här är också en debattartikel där ni kan fortsätta läsa om projektet och deras tankar om sexuellt våld.
 
http://debatt.svt.se/2013/09/09/fatta-att-sex-handlar-om-samtycke/
 
 

INE 18 år

Ine, från min musikal hade 18årsfest igår med tema TONÅR. Jag hade min vackra snook-tshirt (som jag fortfarande har på mig) och ett par aldelles otroligt vackra örhängen. Det var askul! Träffade många gamla stocksundare och många nya andra personer. Träffade även Jessica, min konfakompis, och shiet vad länge sen. Otroligt kul! Märkte även att jag saknat mina äldsta (och ty enda..) killkompisar DW och Jakob väldigt mycket, så det var härligt att se dem också. 

Det skönaste var dock när jag rusha till tunnelbanan påväg mot stockan och en kille stirrar på min t-shirt innnan han utbrister till sina kompisar.. "HALLÅ? Spelar Snook ikväll??"


...
 
 
Ett par brudz som var utklädda till...? ;) ;) ;)
 

Stege stege på golvet där

Tänkte börja med att berätta om mitt nya hem. För ett nytt hem har jag som jag berättat om i ett tidigare inlägg (??). Bor hur som helst på ett annat ställe nu, i ett annat rum.
 
Och idag införskaffade jag en stege. Har länge tänkt att det vore ju inte en sådan pjåkig accessoar till rummet mitt. Min idé är väl att det ska va fint... och att jag ska ha någonstans att lägga kläder som jag vanligtvis lägger på golvet... :-) Vilka blickar jag fick på tunnelbanan alltså, när jag skulle hämta den. Tja här står jag med en stege. 

Såhär blev det i rummet hur som helst
 
   
 
 
 

Tillbaka efter sommaren

Har faktiskt längtat efter att blogga igen, men liksom inte funderat ut någe bra att säga? Men nu är jag här och nu är jag igång, och ganska ofta, förhoppningsvis. Har liksom inte pallat blogga under sommaren för att man bah let me be free plz. Men nuså. Välkomna till Ellens sista år i gymnasiet. Som börjar med... Hösten 2013.
 
 
 

RSS 2.0