genialt

Nu är det lite mer än två veckor sedan jag skrev högskoleprovet som jag fruktade så himla mycket. Och om ytterliggare två veckor får jag reda mitt resultat, som jag tror kommer ligga runt 0.8. Varför fruktade jag det så himla mycket? För att jag skulle sitta i massor av timmar och bara göra prov? För att jag skulle få blackout? Näe, jag fruktade det för att jag kände "nu kommer det avgöras hur smart jag egentligen är".
 
Igår kom jag hem från Gotland. Och i förrigår stod vi och langade ved, pappa, min bror, hans kompisar och jag. Jag nämnde något om högskoleprovet och diskussionen blev ett faktum. Jag berättade dels om Hanapee's högskoleprovshistoria som om jag uppfattade det rätt innebar att hon sprang gråtandes ut från provet pga hennes pojkvän satt lugnt och var klar med delen medan Hanna stressade ihjäl sig (och ja det var verkligen så att vissa satt och chilla i 10 min för att de blev klara? Ångesten???? Lägg av??). När jag berättar det här frågar en av Linus kompisar vem Hanapee är och jag förklarar att det är en bloggerska vars blogg jag läser.
 
"Jaha, en bloggerska, jo då kan man ju förstå det. Boggerskor är ju inte så smarta".
 
 
................ Ursäkta?
 
Jag blev otroligt irriterad, för det första är det ju helt sjukt fördomsfullt. För det andra (med tanke på högskoleprovspoäng) tycker jag det är så ORÄTTVIST hur människor mäter intelligens i betyg, provresultat och framförallt ämnen som matematik? Mitt gymnasieval är ett exempel, har fått en del skit för att jag valde media. Jag går media men det innebär inte att jag är en slacker och det innebär inte att jag är korkad. Att jag filmar, fotograferar eller håller på med grafisk design när naturare läser fysik eller matte 134 innebär inte att jag går värsta chill-linjen. Käften bara, ok?
 
För bara för att Linus kompis själv fick 1,8 poäng på högskoleprovet så innebär innebär inte detta att han är ett geni. TYVÄRR! JAG TÄNKER INTE HÖRA PÅ SÅNDÄR SKIT FRÅN NÅGON SOM ANVÄNDER BÖG SOM ETT SKÄLLSORD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111!!1!!1
 
puss
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0